Reklama

Svitavská nemocnice zrekonstruovala rehabilitační oddělení

Svitavy – Pardubický kraj zafinancoval rekonstrukci přízemí rehabilitačního oddělení v objektu H svitavské nemocnice. Její náročnost byla dána stářím budovy a špatnými rozvody vody, ústředního topení nebo kanalizace. Náklady na tuto akci byly 29,5 miliónů korun s DPH.

Reklama

Budova H vznikla na přelomu 70. a 80. let minulého století. Od té doby nebyla rekonstruována, v průběhu stavby tak bylo potřeba vyřešit řadu stavebních komplikací. Opravy si vyžádal i nosný systém budovy. 

„Kromě odstranění závad byly zmodernizovány prostory pro přístrojovou léčbu a bylo pořízeno nové vybavení vodoléčby. Komfort se zvýšil personálu i pacientům, kteří mají nově k dispozici uzamykatelné skříňky. Celkové náklady projektu jsou ve výší 29,5 miliónů korun,“ řekl krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr. 

Rekonstrukce se uskutečnila od října 2018 do srpna 2019, v přízemí budovy H kde se nachází pracoviště vodoléčby a elektroléčby. Důvodem byl havarijní stav kanalizaci, rozvodů ústředního topení a vody.

Na opravené prostory se může podívat veřejnost 9. října od 10 do 16 hodin. Lidé se mohou seznámit i s novým přístrojovým vybavením.

„Pardubický kraj investuje do všech nemocnic po celém regionu. Naší snahou je nastavit jasný směr rozvoje každé z nich i v následujících letech. V případě svitavské nemocnice jsme již ve fázi schvalování ucelené studie, která mapuje potřeby tohoto zařízení,“ dodal Ladislav Valtr.

Foto: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu