Reklama

Třetí tragická nehoda na I/35 během týdne. Dítě v umělém spánku

Týnišťko – Během jednoho týdne se na silnici I/35 staly tři vážné dopravní nehody. Při každé zemřel člověk. Včerejší srážku dvou osobních vozidel nedaleko obce Týnišťko na Orlickoústecku odneslo zraněním dalších osm lidí.

Reklama

Dvě osobní vozidla se střetla na křižovatce. Příčinou bylo pravděpodobně nedání přednosti. Celkem devět osob utrpělo různě závažná zranění. Jedno bylo smrtelné.

„Dospělý muž bohužel i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním na místě podlehl,” uvedl mluvčí záchranky Aleš Malý.

Záchranáři měli hodně práce i s dospělou ženou, kterou vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Účastníky nehody byly i děti. 

„Jedna nezletilá vážně zraněna osoba musela být převedena do umělého spánku a připojena k umělé plicní ventilaci spolu s monitorem vitálních funkcí,” dodal Malý s tím, že zbylí účastníci nehody utrpěli lehčí zranění a byli převezeni do okolních nemocnic.

O závažnosti události svědčí fakt, že záchranná služba na místo musela vyslat hned šest posádek, hasiči pět. „Jednu osobu hasiči museli vyprostit,” dodala mluvčí HZS Pardubického kraje Vendula Horáková.

Silnice byla po dobu vyprošťovacích prací a odstraňování následků zcela uzavřená. Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Od minulého čtvrtka jde o již třetí tragickou nehodu na silnici I/35. Ta vede přes Královéhradecký i Pardubický kraj. Před týdnem zemřela v Milovicích žena, která se na rušné silnici otáčela do protisměru. Ve středu pak srážku s kamionem  mezi Holicemi a Chvojencem nepřežil řidič dodávky

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu