Reklama

Policisté řešili krádež babety. Zloděj na ní zrovna „prosvištěl” kolem

Opatovice nad Labem – Stará poučka říká, že se pachatelé vrací na místo činu. Ukázalo se to i v Opatovicích nad Labem. Zrovna když policisté řešili s okradeným zmizení jeho babety, zloděj na stroji projel kolem.

Reklama

Muž na své babetě přijel do opatovické elektrárny na páteční odpolední směnu. Stroj připnul zámkem k lampě a odešel do práce. Když se po 22. hodině vrátil, mašina byla pryč. 

„Když se policisté dostali na místo a mluvili s okradeným majitelem, zaslechli zvuk připomínající právě ukradený stroj. Nemýlili se. Pachatel si to ‚prosvištěl' okolo,” popsala policejní mluvčí Eva Maturová. 

Začala nerovná honička, zloděje na babetě stíhalo policejní auto. Pachatel si uvědomil, že v rychlostním souboji asi nemá šanci, a tak zatočil na polní cestu k rybníku. Tam babetu odhodil a utekl. 

„Na místo byl přivolán psovod se služebním psem, jeho čich nás tentokrát ke zloději nedovedl, ale kriminalistický technik zajistil několik stop,” doplnila mluvčí. 

Majitel má babetu zpět a v pořádku, nicméně po pachateli policisté i nadále pátrají. Pokud víte, kdo by mohl mít krádež na svědomí, kontaktujte policejní oddělení v Lázních Bohdanči na telefonním čísle 974 566 771.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu