Reklama

Brutální vražda sekerou! Dcera ubila matku 11 ranami do hlavy

Třebovice – Kriminalisté vyšetřují otřesný případ vraždy v Třebovicích na Orlickoústecku. Šestadvacetiletá dcera ubila svou osmašedesátiletou matku sekerou, do hlavy jí zasadila 11 ran. Příčinou byly dlouhodobé neshody.

Reklama

K rodinné tragédii došlo už v pondělí 22. července, mrtvolu 68leté ženy objevili až v neděli 28. července příbuzní, kteří ji přišli navštívit.

Hned na počátku bylo zřejmé, že žena zemřela násilnou smrtí. Útok byl velmi razantní bez šance na přežití,” uvedl kriminalista Milan Šimek.

Policisté začali případ rozplétat a indicie ihned ukázaly na 26letou dceru oběti. Tu také hned další den muži zákona zadrželi poblíž domova. K vraždě se přiznala.

Příčinou byly opakované neshody, matka dceři vyčítala, že dlouhodobě nemá práci. „Hádku dcera ukončila tím, že odešla do dřevníku, vzala sekeru, přistoupila k matce a zezadu ji napadla,” uvedl vyšetřovatel František Vychytil.

Vražedkyně zasadila oběti celkem 13 ran sekerou, z toho 11 do hlavy a dvě do rukou. Tím běsnění 26leté ženy neskončilo. Jelikož matka ještě dýchala, odešla do dřevníku pro provaz, kterým ji škrtila. Aby se na mrtvé tělo matky nemusela dívat, zakryla ho lůžkovinami.

„Ohledání bylo složité. Tělo na místě leželo delší dobu a vzhledem ke klimatickým podmínkám bylo ve značném stadiu rozkladu,“ sdělil Šimek.

Zůstala v domě s mrtvolou matky

Po činu se mladá žena umyla a vyprala oblečení od krve. V domě zůstala s mrtvolou matky až do soboty. Věděla ale o rodinné návštěvě, proto z domu utekla. Vražednou zbraň nechala v domě. 

„Poté pobývala v hotelech na Pardubicku a na Šumpersku, své útraty platila matčinou kartou,” informoval vyšetřovatel.

Policisté po nálezu těla vyhlásili po mladé ženě pátrání, hledal ji i vrtulník, nakonec se k domovu vrátila sama. Na její přítomnost upozornil jeden z místních občanů a policie ji v pondělí 29. července kolem 20. hodiny zadržela.

K činu se doznala a na policii mimo jiné vypověděla, že chtěla spáchat sebevraždu. Podle policistů projevila lítost a viditelně se jí ulevilo, že ji našli. V minulosti nebyla trestána. 

Za vraždu ženě hrozí trest odnětí svobody na 12 až 20 let. Je ale možné, že čin bude překvalifikován na vraždu trýznivým způsobem. Pak by pachatelce hrozil až výjimečný trest.

Policie případ objasnila a pachatelku zadržela během 30 hodin. V rámci Pardubického kraje je to letos třetí vražda, všechny jsou vyřešené. 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu