Reklama

Hasič z Pardubického kraje zachránil v Itálii tonoucího chlapce

Ravenna (Itálie) – Že má v krvi pohotovost, dokázal i na dovolené v Itálii člen profesionálního sboru hasičů Pardubického kraje Miloslav Vašák. Z bazénu vytáhl tonoucího pětiletého chlapce a před příjezdem záchranky ho oživoval. Dítě bylo ve vážném stavu, ale z nejhoršího by mělo být venku.

Reklama

Miloslav Vašák vycestoval do Itálie a hned první den skončil na policii. Ne jako padouch, ale místní hrdina. Z bazénu v aquacentru vytáhl a poté úspěšně resuscitoval tonoucího pětiletého chlapce. 

V jedné části začala akce animátorů. Nechtěl jsem se plést, tak jsem zamířil na druhou část bazénu. Všiml jsem si dítěte v hloubce na dně právě druhé části bazénu,“ vypráví Vašák. 

Ještě s jedním mužem chlapce vytáhli a začal boj o život. „S plavčíkem jsme chlapce resuscitovali asi dvacet minut. Po deseti minutách naskočil, stabilizovali jsme ho a udrželi při životě. To už na místě přistával vrtulník,” pokračuje zachránce. 

Vrtulník malého kluka transportoval do nemocnice. Doktoři ho uvedli do umělého spánku a postupně probouzí. Zatím nezjistili žádné poškození mozku. Dramatický příběh by tak mohl mít dokonalý happyend. 

Krátce po činu putoval Miloslav Vašák k formálnímu výslechu na policejní stanici v Ravenně. „Přišla za mnou chlapcova matka a poděkovala,” dodal Vašák. V slzách mu za záchranu děkoval i majitel aquacentra.

O hrdinském činu hasiče z Pardubického kraje informují místní média včetně televize (https://www.fanpage.it/attualita/ravenna-bimbo-di-5-anni-cade-nella-piscina-del-residence-e-rischia-di-annegare-gravissimo).

Foto: Casal Borsetti

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu