Reklama

Dealeři narazili! Akční honička s bouračkou a zatčení za bílého dne

Svitavsko – Povedený zásah mají za sebou svitavští policisté, kteří se zaměřili na drogové dealery. Jednoho sbalili za bílého dne na ulici, druhého zatkli po nebezpečné honičce po úzkých silnicích. Záběry z obou zásahů jsou v článku.

Reklama

Toxi tým na zatčení obou mužů pracoval dlouho, klec spadla ve středu 26. června. Šestatřicetiletého muže sebrali zakuklení policisté za bílého dne na jedné ze svitavských ulic.

Právě v sedmnáctitisícovém městě dealer drogy prodával. A nešlo o žádného nováčka, v únoru tohoto roku opustil věznici, kde seděl za tentýž trestný čin. Nyní mu hrozí dalších deset let za mřížemi. Na verdikt si počká ve vazbě. 

„Při domovní prohlídce zajistili kriminalisté dalších 13 gramů pravděpodobně pervitinu,” uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková. 

Honička skončila v zatáčce

Jeho komplic, jen o rok mladší, chtěl policistům pláchnout ve vypůjčeném autě, ale narazil. A to doslova. Jeho úprk skončil v pravotočivé zatáčce na konci obce Radiměř, kde otočil auto na střechu.

„Přes obce Hradec nad Svitavou a Radiměř se místy řítil rychlostí až 140 km/h,” sdělila mluvčí. Několik minut předtím se ho policisté marně snažili zastavit ve Svitavách na ulici Kapitána Jaroše.



Po stíhací jízdě a bouračce za Radiměří zkusil muž utéct po svých, ale po pár metrech ho policisté zadrželi. Test prokázal, že byl pod vlivem drog, a navíc měl udělaný zákaz řízení. 

Zdrogovaný ujel celkem 90 kilometrů, posledních zhruba 15 kilometrů, kdy ho stíhala policie a ze kterých jsou záběry, velmi riskoval a ohrožoval nevinné životy. Předtím po cestě prodával na různých místech pervitin. I ten se u něj našel. 

„Další pravděpodobně psychotropní látku o hmotnosti téměř 50 gramů i s obalem zajistili pomocí pomocí služebního psa,” dodala Vilímková s tím, že tomuto muži hrozí pět let za mřížemi a stíhán je také vazebně. 

Foto a video: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu