Reklama

Hrozba povodní trvá. Řeka Novohradka je na druhém stupni

východní Čechy – Vydatný déšť, který po celou středu i v noci na čtvrtek skrápěl východní Čechy, zvedá hladiny řek. Druhý povodňový stupeň je vyhlášený na řece Novohradce, nejnižší první stupeň pak na Chrudimce. Jinde řeky pomalu klesají, riziko ale trvá.

Reklama

Nejvážnější je situace na řece Novohradce. Druhý stupeň povodňové aktivity je na tomto toku nahlášen na dvou místech, a to v Úhřeticích poblíž Chrudimi a také v Luži. 

První povodňový stupeň platí pro Chrudimku v Přemilově u Seče a také v Hamrech poblíž Hlinska. Na dalších místech, jako třeba na řece Doubravě u vodní nádrže Pařížov, už hladina zase klesá pod první povodňový stupeň. 

Zatím nejsou hlášeny žádné velké škody. Hasiči v Pardubickém kraji pouze odstraňovali spadlé stromy na komunikacích a v Hrochově Týnci včera večer připravovali povodňové valy.

Už ve středu odpoledne voda stékající ze svahu zaplavila ulici K Májovu v Chrudimi. Hasiči ji odčerpávali několik hodin.

Riziko toho, že se řeky vylijí na břeh, stále trvá. Voda může způsobit nestabilitu stromů, případně jejich pád, i zapříčinit aquaplaning na silnicích. Lidé by neměli do zaplavených míst vstupovat. 

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu