Reklama

Jevíčko má novou plicní rehabilitaci. Rekonstrukce stála 40 milionů

Jevíčko – V Odborném léčebném ústavu v Jevíčku byla otevřena moderní plicní rehabilitace. Pacientům nabízí 40 lůžek a moderní zázemí. Rekonstrukce bývalého dětského pavilonu stála Pardubický kraj 40 milionů korun.

Reklama

Nový pavilon má kapacitu 40 míst v jednolůžkových i dvoulůžkových pokojích se samostatným sociálním zařízením. Nechybějí ani moderní rehabilitační cvičebny, vyšetřovny, elektroléčba či kyslíkové rozvody.

„Jedná o jednu z našich největších investic do našich léčebných ústavů, jelikož na tuto akci nebyly využity prostředky z Evropské unie a vše jsme jako kraj hradili ze svého rozpočtu,” řekl hejtman Martin Netolický.

Rekonstrukce se podle prvních ohlasů vydařila. „Pokud přičteme ještě ten nádherný park, téměř až zalesněný areál, tak je jasné, že je zde pro pacienty připraveno maximálně přívětivé a uzdravující prostředí,“ dodal radní Ladislav Valtr.

Budovy sanatoria pocházejí z let 1913 až 1916 a díky své historické hodnotě byly v roce 2016 prohlášeny za nemovitou kulturní památkou. Léčebnu kdysi navštívil i první československý prezident T. G. Masaryk.

Na konci minulého roku Pardubický kraj opravil lehárny v sanatoriu a vylepšení se brzy dočká také jídelna, kde se pracuje na nové střeše za čtyři miliony korun.

Foto: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu