Reklama

Salfický dostane v Dynamu novou pozici, vrací se bývalý tahoun

  • 21. května 2019,
  • 9:03,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Hokejové Dynamo provedlo avizované změny ve vedení klubu. Novým generálním ředitelem je Martin Sýkora, sportovní úsek pak kompletně spadá pod Jaromíra Kverku. Pozice generálního manažera, kterou zastával Dušan Salfický, zanikla. Bývalý brankář se bude věnovat obchodu a zahraničním vztahům. Do A týmu se z Vítkovic vrací útočník Radoslav Tybor.

Reklama

Nový generální ředitel má za úkol zajistit podmínky pro posílení A týmu, naplnit plánovaný rozpočet a otevřeně komunikovat směrem k fanouškům a obchodním partnerům. 

„Jako klíčový vnímám i nový etický kodex klubu. Budu trvat na tom, aby ho dodržovali nejen hráči a realizační tým, ale každý, kdo v našem klubu pracuje. Nechci dopustit, aby značku Dynamo ničily aféry podobné těm, které klub zažil v loňské sezoně. I to byl jeden z důvodů, proč se Dynamo ocitlo v baráži,“ tvrdí Martin Sýkora.

Sportovní úsek nově kompletně spadá pod Jaromíra Kverku. Někdejší útočník Sparty nebo Karlových Varů už také představil svou první posilu.

„Do týmu se vrací z Vítkovic Radoslav Tybor, se kterým počítáme do prvního útoku. Několik dalších hráčů je v jednání, doufám, že je budeme moci představit v nejbližší době,” sdělil Kverka.

Šebek i Salfický v klubu zůstávají

Na pozici hlavního kouče bude i nadále pokračovat Ladislav Lubina, který tým úspěšně dovedl k záchraně. O dalších postech v realizačním týmu se jedná. 

„Oslovil jsem několik potenciálních asistentů, mezi nimi například i Otakara Janeckého. Chtěl bych, aby nám pomohl s rozvojem herních situací a individuálních dovedností, ve kterých sám vždy vynikal. Kompletní trenérský tým představíme do konce května,“ podotkl Kverka.

V Dynamu bude i nadále pokračovat dosavadní generální manažer Dušan Salfický, jehož pozice zanikla. 

„Jsem přesvědčený, že Dušan má co nabídnout především v oblasti rozvoje obchodních vztahů. Zároveň je velmi dobře jazykově vybavený a pomůže v komunikaci na mezinárodní úrovni,“ prozradil Martin Sýkora.

Obchodní oddělení i nadále povede Ondřej Šebek. Jeho hlavním úkolem bude sehnat generálního partnera. „Dále je třeba zapracovat na cateringu v aréně, vnímám výtky od obchodních partnerů i návštěvníků arény,“ komentoval změny Martin Sýkora.

Všechny přestupy a změny v extraligových hokejových klubech Hradce Králové a Pardubic najdete zde

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu