Reklama

Plánujete koupit hudební nástroj z bazaru? Pozor, může být kradený!

Letohrad – Letohradští policisté pátrají po zatím neznámém zloději, který se zaměřil na hudební nástroje. Vloupal se pro ně do zkušebny a způsobil škodu za 133 tisíc korun. Policie v souvislosti s případem nabádá k obezřetnosti při nákupu hudebních nástrojů z bazaru a zastaváren.

Reklama

Pachatel vnikl do hudební zkušebny v Letohradu. Odnesl si šest kytar značek Ibanez, Ltd Vipel, Fender a Hohner Professional Precision HP a další hudební příslušenství jako například mixážní pult značky Soundcraft, mikrofony Audix a Audio – Technica.

„To vše v hodnotě 133 tisíc korun. Kriminalistický technik při ohledání místa zajistil několik stop, které by mohly vést k osobě pachatele,” uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková. 

Případ je kvalifikován jako krádež a vzhledem ke způsobené škodě hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

V souvislosti s případem policisté apelují na hudebníky, kteří si plánují koupit kytaru z druhé ruky. „Buďte při nákupu obezřetní, mohla by pocházet z výše popsané majetkové trestné činnosti,” dodala mluvčí.

V případě, že narazíte na podezřelý nástroj, kontaktujte policii prostřednictvím tísňové linky 158 nebo telefonního čísla 974 580 761.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu