Reklama

V Chrudimi vzniká dódžó. Spojí bojová umění pod jednu střechu

Chrudim – Spojení několika bojových sportů, systémů a umění pod jednou střechou se připravuje v chrudimské průmyslové zóně Sever. Nové prostorné dódžó (japonsky škola), jež si velikostí nezadá ani s konkurencí z nejbližších krajských měst, má mít mezinárodní parametry a nabídne profesionální prostory pro výuku široké veřejnosti. Kromě zázemí pro množství sportovců bude obsahovat i malou čajovnu.

Reklama

V zařízení bude sídlit tradiční škola japonských bojových umění s výukou aikijujutsu (předchůdce známého aikida) pro děti i dospělé. Připojit se mají další bojové sporty a systémy, jako jsou box, kick box, thai box, krav maga – kapap. 

Vznik projektu přijel podpořit japonský mistr bojových umění Kojima Makoto. V Chrudimi spolupracuje s Richardem Alexou, místním učitelem bojových umění, jenž projekt centra inicioval.

„V Chrudimi vznikne dódžó, které bude větší než v Hradci Králové a Pardubicích. Těším se na otevření,“ řekl chrudimský starosta František Pilný. 

Ten oba učitele bojových umění také přijal na chrudimské radnici. „Podpora sportu, zejména mládeže, je nedílnou součástí programového prohlášení nového vedení města,“ dodal starosta.

Každý subjekt bude mít  v centru svůj vlastní prostor, a cvičení tak bude moci probíhat nezávisle na sobě.

„Pod jednou střechou zajdete na box, děti na aikijujutsu, kluci na krav magu a nemusíte hledat tyto aktivity rozprostřené po celém městě. Kvalitní úpolovny obecně ve městech chybí,“ nechal se slyšet Richard Alexa.

Projekt právě odstartované rekonstrukce objektu tělocvičny v neposlední řadě také pamatuje na dostatek parkovacích míst.

Foto: ilustrační; Město Chrudim 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu