Reklama

Cyklista v plné rychlosti srazil srnce. Následky jsou překvapivé

Seč – Střet auta se zvěří není bohužel nijak neobvyklý, ale nestává se moc často, aby srnce srazil cyklista. A navíc ho i usmrtil. Právě takový případ řešila policie minulý týden poblíž Seče. Cyklista vyvázl s lehkými zraněními.

Reklama

Nehoda se stala v 6 hodin ráno zhruba kilometr od Seče, tedy v době, kdy je riziko střetu se zvěří vysoké. Cyklista jel do práce a 20 metrů před ním vyběhl na silnici srnec. 

„Střetu neměl šanci zabránit, doslova přelétl přes řídítka a zůstal ležet ve stejném příkopu jako mrtvý srnec,” uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Cyklista měl velké štěstí, při pádu do příkopu utrpěl jen odřeniny a naraženiny a skončil v nemocnici na pozorování.  Překvapivě bez poškození vyvázlo i jízdní kolo. Hůře na tom jsou světla, cyklistická kombinéza a mobilní telefon.

Že nešlo o lehkou srážku, dokazuje i tachometr z kola, jehož historie ukázala hodnotu 63 km/h. Zkušený cyklista dle svých slov neměl šanci zabrzdit nebo se střetu vyhnout. 

„Jak je vidět, zvěř je nevyzpytatelná překážka v silničním provozu nejen pro řidiče motorových vozidel, ale střetu nemusí zabránit ani cyklista. Jezděte obezřetně!” nabádá mluvčí. 

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu