Reklama

Drama v Chrudimi! Žena se chtěla oběsit, strážníci ji zachránili

Chrudim – Dramatický boj o život se odehrál v pátek 29. března v Chrudimi, kdy městská policie dostala hlášení o plánované sebevraždě. Ukázalo se, že nejde o plané výhrůžky, strážníci našli ženu se smyčkou na krku. Naštěstí ji stihli zachránit.

Reklama

Ženu trápila tíživá životní situace a své sestře do telefonu řekla, že se oběsí. Při zpětném volání už se ozvala jen rána a poté hovor skončil. V tu chvíli se rozjela dramatická záchranná akce, na místo do Revoluční ulice vyjeli strážníci Petr Půlpán a Jiří Němec.

„Obavy z možného pokusu sebevraždy se bohužel potvrdily, neboť žena měla na krku uvázanou smyčku a v době prvního kontaktu se strážníky již ztrácela vědomí. Strážníci okamžitě reagovali a ženě poskytli první pomoc,” popsal dění Lukáš Dvořák, vrchní strážník chrudimské městské policie.

Díky jejich rychlému zásahu se podařilo ženu zachránit. Následně ji záchranná služba transportovala do chrudimské nemocnice.

Strážníci byli naštěstí v době oznámení nedaleko a na místo dorazili během pár minut. Ženin byt byl sice otevřený, ale ona se v něm nenacházela. Zachránci ji objevili na schodišti o patro výše.

„Za vedení městské policie bych chtěl touto cestou ocenit profesionální jednání zasahujících kolegů, jejichž rychlost a duchapřítomnost vedla k záchraně lidského života,“ vysekl poklonu Dvořák.

Pohotový zásah ocenil i starosta města František Pilný. „S oběma strážníky se v následujících dnech sejdu, abych jim osobně poděkoval. Takových lidí si velmi vážím a jsem moc rád, že pro naše město pracují,” nechal se slyšet starosta.

Foto: ilustrační/MP Chrudim

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu