Reklama

Ze silnice mezi Chýští a Pardubicemi zmizí kamiony

  • 28. března 2019,
  • 10:21,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubický kraj – Obyvatelé obcí a měst na trase silnici I/36 od Chýště do Pardubic si zřejmě brzy oddychnou od kamionové dopravy. Řidiči náklaďáků si tudy často zkracují cestu z dálnice, ale s tím by měli mít do budoucna utrum. Silnici získá Pardubický kraj a změní její kategorizaci z I. na II. třídu.

Reklama

Pardubický kraj podepsal dohodu o smlouvě budoucí s Ředitelstvím silnic a dálnic o bezplatném převodu komunikace do majetku hejtmanství.

„Následně budeme schopni začít omezovat nákladní dopravu na daném úseku,“ konstatoval náměstek hejtmana Michal Kortyš. Z původní I. třídy se stane II. třída. 

Cílem je zklidnění dopravy v obcích Voleč, Rohovládova Bělá, Bukovina či Lázně Bohdaneč. Problematický úsek končí v Pardubicích u Globusu na křižovatce se silnicí I/37, tedy Hradubickou.

Kdy k převodu silnice do majetku kraje dojde, zatím není jisté. Hejtmanství doufá, že brzy, protože na trase připravuje stavby za takřka 250 milionů korun.

„Už jsou známé první kroky, které hodláme realizovat v tomto roce. Správa a údržba silnic položí tichý koberec v Rohovládové Bělé. S dalšími stavbami chceme pokračovat v následujícím roce,“ podotkl hejtman Martin Netolický.

Foto: ilustrační/google.com

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu