Reklama

Problémový ústav v Brandýse nad Orlicí má novou ředitelku

Brandýs nad Orlicí – Necelý měsíc poté, co kvůli dlouhodobým zejména personálním potížím odstoupila z pozice ředitelky Michaela Tomanová, má Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí nového šéfa. A znovu je to žena. Rada Pardubického kraje jmenovala do funkce Světlanu Jeřábkovou.

Reklama

Nová ředitelka doposud působila v Litomyšlské nemocnici jako náměstkyně pro ošetřovatelskou péči. Rada ji vybrala ze tří uchazečů na základě doporučení výběrové komise.

„Má nejen bohaté zkušenosti z oblasti zdravotnictví a ošetřovatelské péče, ale také je zkušeným vedoucím pracovníkem,” uvedl hejtman Martin Netolický.


PSALI JSME: Ředitelka propíraného ústavu odstoupila. Zůstane primářkou


Hejtmanství si od nové ředitelky slibuje, že stabilizuje rozklížené zařízení po personální stránce a celkově vylepší atmosféru v ústavu. V něm i nadále probíhá personální audit. Výsledky by mohla krajská rada projednat přibližně v polovině května.

Nová ředitelka se ujme své funkce v pondělí 1. dubna. „Ve střednědobém horizontu by se měla zaměřit na mnohem užší spolupráci a vazbu tohoto rehabilitačního zařízení s krajskými nemocnicemi akutní péče,“ doplnil krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr.

Mgr. Světlana Jeřábková

Vystudovala Univerzitu Palackého v Olomouci a následně Slovenskou zdravotní univerzitu v Bratislavě. Od roku 1993 působí na různých pozicích v rámci krajského zdravotnictví. Nejprve pracovala v nemocnici v Ústí nad Orlicí jako sestra specialistka a dále jako staniční sestra. Od roku 2007 do roku 2014 pracovala jako manažerka operačních oborů v Orlickoústecké nemocnici, ze které v roce 2014 přešla na pozici náměstkyně ošetřovatelské péče v Litomyšlské nemocnici.

Foto: Facebook/Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu