Reklama

Střet dvou kolosů: Vážně zraněného řidiče transportoval vrtulník

Dolní Roveň – V pondělí navečer se na Pardubicku stala čtvrtá vážná dopravní nehoda během čtyř dnů. Po srážce dvou nákladních vozů zůstali v kabinách zaklínění oba řidiči, ze sešrotovaných vozů je museli vystříhat hasiči. Jednoho z nich ve vážném stavu transportoval do nemocnice vrtulník.

Reklama

Dva nákladní automobily se střetly čelně v Dolní Rovni. Oba řidiči byli po nehodě při vědomí, ale zůstali zaklínění v kabině.

„Vyprošťování z nákladních automobilů je mnohem složitější a komplikovanější než z osobních vozidel. Řidič je posazen daleko výše než v osobním autě. Těžké hydraulické vyprošťovací zařízení i další nářadí musí hasiči držet nad hlavou,” popsala zásah mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Během vyprošťovacích prací na místo dorazil záchranářský vrtulník, který těžce zraněného řidiče transportoval do královéhradecké nemocnice.

„Řidičův stav byl velmi vážný. Utrpěl rozsáhlé poranění hrudníku, břicha a hlavy a musel být připojen na umělou plicní ventilaci,“ řekl mluvčí záchranky Aleš Malý. Druhý řidič skončil s pohmožděním páteře v pardubické nemocnici.

Z vozidel unikalo velké množství provozních náplní, které hasiči posypali sorpčním materiálem. Ke znečištění životního prostředí pravděpodobně nedošlo.

Příčinu nehody nyní vyšetřuje policie. Dechová zkouška na alkohol byla u jednoho z řidičů negativní, u druhého ji policisté vzhledem ke zdravotnímu stavu provést nemohli.

Foto: SDH Holice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu