Reklama

Řidič je po nehodě ve vážném stavu. Druhý nadýchal 2,5 promile

Pardubice – Série vážných nehod na Pardubicku nekončí. V pondělí dopoledne se na méně frekventované silnici mezi Trusnovem a Uherskem čelně srazila dvě vozidla. Jednoho řidiče museli hasiči vyprostit a ve vážném stavu ho do nemocnice transportoval vrtulník. Druhý vyvázl s lehčím zraněním, zato byl silně opilý.

Reklama

„Při nehodě byly zraněny dvě osoby. K vyproštění jedné zaklíněné osoby v havarovaném voze hasiči použili hydraulické zařízení,” uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Vyproštěného dvaačtyřicetiletého řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. „Muže museli napojit na umělou plicní ventilaci. Byl ve velmi vážném stavu,” upřesnil mluvčí záchranky Aleš Malý.

Příčinu nehody vyšetřují policisté. Už nyní je jasné, že v ní velkou roli mohl hrát alkohol. Jednačtyřicetiletý řidič, který vyvázl s lehčím zraněním, byl silně opilý.

„Zkouška byla pozitivní s výsledkem 2,49 promile alkoholu v dechu,” sdělila mluvčí policie Dita Holečková. Opilého řidiče s pohmožděninami odvezla do nemocnice sanitka.

Během čtyř dnů je to v okolí Pardubic třetí vážná nehoda. V pátek se srazil osobní vůz s autobusem u DražkovicV neděli pak mezi obcí Valy a Starými Čivicemi nepřežily čelní střet dvě osoby.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje, HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu