Reklama

Srážka autobusu a osobního vozu: V nemocnici skončilo 11 osob

  • 22. března 2019,
  • 19:26,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Dražkovice – V Dražkovicích u Pardubic došlo k vážné dopravní nehodě linkového autobusu a osobního vozu. Celkem bylo zraněno 13 osob, 11 z nich ošetřili lékaři v nemocnici. Převážně se jedná o lehká až středně těžká zranění. Silnice II/324 byla po dobu odstraňování následků uzavřená.

Reklama

K nehodě došlo kolem 18:45 na silnici II/324 na křižovatce mezi Dražkovicemi a Mikulovicemi. Autobus po srážce vyjel mimo silnici a zastavil se na poli. V době nehody v něm cestovalo 17 osob včetně řidiče.

„U nehody zasahovali profesionální hasiči z Pardubic se třemi vozy. Na místo byl vyslán i evakuační autobus,” uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

„Zraněno bylo celkem 13 osob, z toho pět osob středně těžce,” upřesnil mluvčí záchranky Aleš Malý. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby, ale ten odletěl prázdný.

„Hasiči z autobusu vynesli a zachránili 5 osob. Záchranáři veliteli zásahu uvedli, že odváží do nemocnice 11 osob,” dodala Horáková.

Původní zprávy hovořily o tom, že osobní automobil začal po nárazu hořet. To se ale nepotvrdilo. Autobus byl linkový, který jezdí pravidelně na trase Pardubice–Chrudim.

Příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem šetření. Kriminalisté uvítají svědectví lidí, kteří jeli okolo. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou,” sdělila mluvčí policie Eva Maturová.

Foto: HZS Pardubického kraje 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu