Reklama

Podvodnice na MDŽ okradla seniorku u ní doma. Použila starý trik

Česká Třebová – Otřepaným, ale stále účinným trikem podvedla zatím neznámá žena seniorku v České Třebové. Pod falešnou záminkou se nechala pustit do bytu a poté důvěřivou paní okradla o finanční hotovost. Stejný případ se 8. března, tedy na Mezinárodní den žen, stal také v Chrudimi.

Reklama

V České Třebové přišla seniorka o 7500 korun. Podvodnice se jí představila jako pracovnice úřadu s tím, že jí nese tisíc korun k Mezinárodnímu dni žen. Potřebovala ale rozměnit pětitisícové bankovky.

„Při výměně peněz ji majitelka bytu nechala samotnou v předsíni, podvodnice využila situace a pod záminkou, že jde ven ještě pro další dárek, byt opustila i se 7 500 korunami,” popsala policejní mluvčí Lenka Vilímková.


PSALI JSME: Tragický příběh: Dívka sháněla přítele, našli ho mrtvého v potoce

PSALI JSME: Seniorka v protisměru smetla motorkáře. Muž na místě zemřel


Policie za pomoci svědků sestavila identikit podezřelé. Pachatelce se snědší pletí je přibližně 20 let, je vysoká asi 170 centimetrů a má velmi silnou postavu. Na sobě měla šedou zimní bundu, černé tříčtvrteční kalhoty, černé punčocháče a černobíle boty s mašlí. Černé vlasy schovává pod černou čepici a nosí výrazně dlouhé nehty s černým zdobením.

Pokud ženu na obrázku znáte, oznamte to policii na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 701. „Neznámé pachatelce v případě dopadení hrozí za přečin krádeže až dva roky odnětí svobody,” dodala Vilímková.

Stejný případ se stal 8. března také v Chrudimi v jednom domě na ulici Víta Nejedlého. Žena podobného popisu okradla seniorku o peněženku s 500 korunami a občanským průkazem.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu