Reklama

Smrt zahalená tajemstvím. Portrét muže sestavili podle kostí

Česká Třebová – Na podzim roku 2017 našel náhodný kolemjdoucí v České Třebové lidské kosterní ostatky. Vyšetřování ukázalo, že se jedná o pozůstatky muže, který zemřel před více než pěti lety, nicméně doposud policisté nedokázali zjistit přesnou identitu mrtvého. S pátráním by mohl pomoci přibližný portrét sestavený právě podle kosterních ostatků.

Reklama

„Odborným zkoumáním bylo zjištěno, že by se mělo jednat přibližně o čtyřicetiletého muže, vysokého 177 až 189 centimetrů, který zemřel před více jak pěti lety,” uvedla mluvčí policie Lenka Vilímková.

Pokud muže na obrázcích poznáváte, kontaktujte polici na tísňové lince 158 nebo na telefonním čísle 601 313 877. Dosavadní šetření neukázalo, že by na úmrtí muže měla podíl další osoba. DNA profil se zatím neshoduje s žádnou pohřešovanou osobou.

Části těla, konkrétně lebku bez dolní čelisti a pánevní kost, nalezl náhodný svědek v lesním porostu v katastru České Třebové na podzim roku 2017. Policisté pak nalezli dolní čelist včetně zubů, levou lopatku, levou pánevní kost, obě stehenní kosti, pravou holenní kost a levou patní kost.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu