Reklama

Chrudim likviduje černé skládky. Jsou to vyhozené peníze!

Chrudim – Chrudim na své náklady zlikvidovala další černou skládku, tentokrát na cestě mezi průmyslovou zónou a Markovicemi. Podobných případů je během roku několik a vynaložené peníze pak městu chybí při investicích třeba do nových laviček.

Reklama

„Černé skládky v tomto místě řeší technické služby dlouhodobě několikrát ročně, a to v řádu jednotek tun. Sám nechápu, proč lidé neodvezou nepotřebný odpad do sběrného dvora, kde jej mohou odložit zdarma,“ nechal se slyšet starosta Chrudimi František Pilný.

V minulém týdnu byly na podnět osadního výboru drobné skládky podél polní cesty směrem na Markovice uklizeny a hliněný val odstraněn. Podobných případů se za rok sejdou desítky.

„V loňském roce jsme evidovali více než sto případů vzniku černých skládek o celkové hmotnosti 5,5 tun odpadu,” konstatoval Zdeněk Kolář, ředitel Technických služeb Chrudim 2000.

Náklady na likvidaci odpadů chybí jinde

Do této sumy nejsou započítány odpady, které občané pohodí u běžných popelnic, jako například sedačky, postele, umyvadla nebo záchodové mísy. Ty jsou odváženy v rámci svozu komunálního odpadu.

Náklady na likvidaci černých skládek zároveň ukrajují peníze z rozpočtu na investice do laviček v parku, košů a dalšího mobiliáře.

„Prosíme občany města, aby byli všímaví a na odkládání odpadů v nestandardním prostředí upozorňovali strážníky městské policie,“ žádá starosta Pilný.

Podle toho pak město může nastavit hlídkovou činnost strážníků, případně uvažovat o umístění fotopastí k identifikaci pachatelů.

Foto: Město Chrudim

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu