Reklama

Seniorka ukradla obálku s penězi. Neuvěříte, kam ji schovala

Hlinsko – Poměrně zvláštní případ řešili v pondělí policisté v Hlinsku. Dostsali tip na ženu, která měla chvíli předtím ukrást obálku s penězi v zařízení pro seniory. Vyšetřování ukázalo, že 68letá paní skutečně peníze odcizila, ale překvapivé bylo, kam je chtěla před případnou kontrolou ukrýt.

Reklama

„Na toaletě zdravotnického zařízení je dle jejich slov sbalila do ruličky, omotala toaletním papírem a vsunula do vagíny. K nalezeným šesti tisícům přidala i jednu svou tisícikorunovou bankovku,” uvedla mluvčí policie Eva Maturová.

Co tomu předcházelo? Plastovou obálku s šesti tisíci korunami ponechala klientka zařízení pro seniory na topení a na deset minut se vzdálila. Po návratu už byla obálka s penězi a složenkami pryč.

Podezření ze strany pečovatelů ihned padlo právě na 68letou ženu, která se v místě pohybovala a o níž věděli, že jede do Hlinska. Před místní poliklinikou ji našla svědkyně a poté už se do věci vložila policie.

„Žena vše popírala, bylo zřejmé, že s policisty nejedná pravdivě, a proto se do prověřování zmizelých peněz vložili i kriminalisté. Možná pojem ‚kriminálka' už jí přivodil strach a obavu z vážnosti situace, a proto padlo přiznání,” sdělila Maturová.

Cestou údajně složenky roztrhala a vyházela do odpadkových košů, peníze si pečlivě schovala. Po přiznání bankovky dobrovolně vydala. Za trestný čin zatajení nálezu jí hrozí roční pobyt za mřížemi.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu