Reklama

Ředitelka propíraného ústavu odstoupila. Zůstane primářkou

Brandýs nad Orlicí – Arogance, nesystematičnost či bossing. To jsou jen některé neduhy, jimiž měla své okolí dusit ředitelka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí Michaela Tomanová. Tomu je zřejmě konec. Tomanová na pozici ředitelky po 19 letech ve funkci rezignovala. Nadále zůstane jen primářkou.

Reklama

„V posledních letech se zvýšila časová náročnost, kterou mne obě funkce zatěžovaly. V současné době je pro mne primární odbornost, kterou bych i nadále rozvíjela v rámci rehabilitačního ústavu a ráda bych se více věnovala pacientům. Proto jsem se rozhodla odstoupit z funkce ředitelky,” uvedla ke své rezignaci Tomanová.

V minulých týdnech se začaly hromadit stížnosti zejména bývalých, ale i současných zaměstnanců na ředitelčino chování. Hovořilo se o aroganci, nesystematičnosti, špatné či žádné komunikaci, chybějících benefitech pro zaměstnance, a dokonce i šikaně podřízených. Do věci se vložil tak Pardubický kraj, jehož je ústav příspěvkovou organizací.

„Vítám rozhodnutí paní ředitelky Tomanové jako vstřícný krok k nastolení normální pracovní atmosféry. Za 19 let vtiskla rehabilitačnímu ústavu nesmazatelnou stopu a za jejího působení došlo k celkové rekonstrukci a dostavbě zařízení,“ uvedl hejtman Martin Netolický. 

Personální audit pokračuje

V současné chvíli probíhá v ústavu personální audit, který má pomoci odhalit, zda a jak moc se závažná obvinění ředitelky zakládají na pravdě. Jeho průběh by neměl být rezignací narušen.

„Naopak zůstává důležitou součástí potřebných opatření v dalším kroku. Společným cílem všech zúčastněných je, aby tento rehabilitační ústav dále držel své dobré jméno, odbornou úroveň a kvalitu péče z hlediska pacienta,” konstatoval krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Michaela Tomanová skončí ve funkci k 31. březnu tohoto roku. Nového ředitele či ředitelku bude vybírat komise složená ze zástupců Pardubického kraje a odborné veřejnosti.

„Chci poděkovat všem spolupracovníkům a zřizovateli za to, co se nám společně podařilo. Ze zařízení, které bylo na zavření, se podařilo vybudovat zdravotnické zařízení na špičkové úrovni,“ podotkla končící ředitelka.

Foto: Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí; Facebook

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu