Reklama

Srážka vlaků u Ronova nad Doubravou: šest zraněných, jeden těžce

Ronov nad Doubravou – U Ronova nad Doubravou se dnes po 12. hodině stala železniční nehoda osobního a manipulačního vlaku. Příčina zatím není známá. Jedna osoba utrpěla těžké zranění, dalších pět osob lehká.

Reklama

Vlaky se na trati mezi Ronovem nad Doubravou a Žleby srazily ve 12:23 hodin. Osobní vlak odjížděl z Třemošnice ve 12:10 a do Čáslavi měl přijet ve 12:43. Na trati jezdí náhradní autobusová doprava. 

Prvotní informace o počtu zraněných se rozcházely. Hasiči hovořili o pěti zraněných, České dráhy dokonce o desíti až dvanácti. „Jedna osoba utrpěla těžké zranění a pět osob lehká,” upřesnil mluvčí záchranky Aleš Malý.

„U železniční nehody zasahuje šest jednotek hasičů. Vyprostili jsme pomocí vakuových a vanových nosítek pět osob z vlaku. Ve vlaku mělo cestovat asi 15 osob s tím, že některé podle strojvedoucího odešly samovolně,” sdělila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Podle mluvčího Českých drah Petra Štáhlavského není známá příčina nehoda. „Nelze vyloučit, že k nehodě došlo v důsledku lidské chyby,“ řekl Šťáhlavský. Škodu na vozech zatím České dráhy nevyčíslily.

Generální ředitel národního dopravce Miroslav Kupec ubezpečil, že příčiny události budou důsledně vyšetřeny. Je mi velice líto všech, kdo byli dnes účastníky střetu osobního vlaku s manipulačním na trati Čáslav –Třemošnice. Jménem ČD se jim hluboce omlouvám, zejména pak zraněným. Všem poskytneme maximální podporu,” uvedl na Twitteru Kupec. 

Foto: HZS Pardubického kraje, Policie ČR

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu