Reklama

Děsivá neděle v Ředicích: Dvě těžké nehody dělilo jen pár hodin

Horní Ředice – Projíždět v neděli přes obec Horní Ředice poblíž Holic bylo opravdu nebezpečné. Během zhruba devíti hodin se zde staly dvě vážné dopravní nehody. Hasiči při obou museli z auta vyprostit zaklíněnou osobu. Záchranáři ošetřili celkem čtyři lidi.

Reklama

Vše začalo v neděli ještě za tmy. Po páté hodině ranní se střel Peugeot s traktorem. Náraz odnesl především řidič osobního vozidla.

„Po příjezdu na místo museli hasiči ze zdemolovaného vozu vyprostit zaklíněného řidiče, který byl ihned předán do péče zdravotnické záchranné službě,” uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.


PSALI JSME: Ranč pod Kuňkou chytnul od kamen. Škoda je milion korun

„Muž v osobním voze byl při vědomí, ale z důvodů deformované karoserie nemohl vystoupit z vozu. Po ošetření byl posádkou záchranné služby převezen s lehkým poraněním dolních končetin do Pardubické nemocnice,” řekl mluvčí záchranky Aleš Malý.

Hasiči zajistili vozidla proti úniku provozních náplní a proti vzniku požáru. Po dobu odstraňování následků byla silnice uzavřena.

Ve 14:30 vyrážely složky Integrovaného záchranného systému do Horních Ředic znovu. Tentokrát se na silnici I/36 střetla hned tři osobní vozidla.

„Řidička jednoho z vozidel se dostala ven z auta díky pomoci kolemjedoucích. Řidiče druhého vozu museli vyprostit z havarovaného auta hasiči,” upřesnila Horáková.

U nehody zasahovaly čtyři posádky Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. „Na místě se nacházely tři zraněné osoby, které byly po ošetření záchranáři převezeny s lehkými pohmožděninami horních a dolních končetin a zad do Pardubické nemocnice,” doplnil Malý.

Třetí vozidlo bylo poškozeno jen lehce a jeho posádka vyvázla bez zranění.

Foto: HZS Pardubického kraje, SDH Holice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu