Reklama

Hamzova léčebna zvýšila komfort pro své pacienty

Luže – Hamzova léčebna v Luži se snaží své pavilony neustále vylepšovat. Chce tak svým pacientům dopřát daleko větší komfort a pohodlí. Nyní se zde podařilo slavnostně otevřít další zrekonstruovanou část, a sice spinální rehabilitační jednotku.


Reklama

Nově zrekonstruovaná spinální rehabilitační jednotka v Hamzově léčebně v Luži by měla pacientům začít sloužit už v průběhu března.

„Ti pacienti u nás tráví až skoro půl roku při rehabilitaci, a proto jsme se rozhodli po tolika letech kompletně zrekonstruovat oddělení, abychom pro ně zvýšili komfort,” říká Pavel Remeš, primář spinální rehabilitační jednotky.

Spinální jednotka má v Hamzově léčebně dlouholetou tradici. „Jako první v republice zde byla založena následná péče pro pacienty po úrazech míchy, ať už krční, hrudní nebo bederní. Jsou to buď úrazy, nebo neúrazová poškození míchy,” dodal Remeš.

Součástí rekonstrukce byly například výměna podlah, nový nábytek, sociální zařízení nebo elektroinstalace. Díky tomu zde budou pacienti ve větším pohodlí.

„Mimo toto vlastní oddělení, které má převážně lůžkovou část, se v celé budově prováděla řada dalších úprav a byl postaven i nový výtah, který je tady potřeba. Již třetí pro tuto budovu,” uvedl ředitel léčebny Václav Volejník.

Celá rekonstrukce dohromady vyšla na 10,5 milionu korun. Samotná lůžková část, tedy spinální rehabilitační jednotka, vyšla téměř na pět milionů. S pracemi se začalo už v září loňského roku a nyní je oddělení téměř připravené pro své pacienty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu