Reklama

Vykrádali potraviny, přišli si na 2 miliony. Teď spadla klec!

Svitavsko – Necelý rok pátrali policisté po pachatelích, kteří mají na svědomí minimálně 35 případů vloupání do prodejen s potravinami. Za tu dobu si přišli na více než dva miliony korun. Klec spadla 30. ledna.

Reklama

„Po deseti měsících doslova mravenčí práce se kriminalistům podařilo zadržet dva dnes již obviněné muže, a to bezprostředně po dalším vloupání i s kradenými věcmi,” uvedla tisková mluvčí policie Iveta Skupien.

Následně policisté zadrželi i třetího komplice, který se poslední akce osobně nezúčastnil. Muži ve věku 41, 44 a 46 let byli zkušení recidivisté. Policisté je zatím viní z 35 případů vloupání do prodejen s potravinami, ale je možné, že další ještě přibudou.

Celková škoda na odcizených věcech se přehoupla přes dva miliony korun. Při vloupáních navíc pachatelé způsobili škodu za půl milionu korun.


VIDEO: Trojice podezřelých skončila ve vazbě (Policie ČR):


Pachatelům hrozí až 8 let za mřížemi

Při domovních prohlídkách na Severní Moravě a na Svitavsku byla zajištěna část odcizených věcí, jako jsou cigarety, a také oblečení a nářadí, které pachatelé používali při vloupáních.

Všichni podezřelý se k činu doznali a na svůj trest si počkají ve vazbě. V případě pravomocného odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na 8 let.

„Kriminalisté na případu i nadále intenzívně pracují, bližší informace proto v tuto chvíli nelze zveřejnit,” podotkla tisková mluvčí.

Policejní statistiky loupeží v Pardubickém kraji:

  • V roce 2018 bylo spácháno celkem 475 případů krádeží vloupáním, z nichž bylo 174 objasněno (36,63 %).
  • V roce 2017 bylo spácháno 636 případů krádeží vloupáním, z nichž bylo 234 objasněno (36,79 %).
  • Nejvíce krádeží vloupáním je do ostatních objektů (231), rodinných domů (72), víkendových chat (55), bytů (31) a obchodů (31).

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu