Reklama

Východočeské divadlo v Pardubicích má nejlepší komedii

Pardubice – V pondělí 28. ledna byly ve Východočeském divadle Pardubice slavnostně rozdány ceny 19. ročníku GRAND Festivalu smíchu. Představily se tady ty nejlepší komedie loňského roku. Shodou okolností vyhrála inscenace Z postele do ppstele, kterou připravil soubor z Východočeského divadla.


Reklama

„Já mám na jednu stranu obrovskou radost, že vyhrála naše inscenace, že jsme po dlouhé době získali takhle obrovskou cenu, ale zas na druhou stranu je mi to takové až trochu trapné. To je jako když si pozvete hosty a vlastně pak vyhrajete,” říká Jana Uherová, dramaturgyně festivalu-

„Mám z toho obrovskou radost, protože ten festival hodnotí odborná porota, studentská porota a diváci. Ti hlasují utajeně a úplně odděleně, takže se to vlastně nijak nedá ovlivnit a všichni jsme překvapeni na konci festivalu, jak to dopadne,” dodává ředitel pardubické divadla Petr Dohnal.

Komedie Z postele do postele se v soutěžním klání utkala o cenu Komedie roku 2018 ještě například s inscenacemi „Děkujeme, že zde kouříte”, „Klášterní ulice aneb To je vražda, hopsala!” či „Lakomec”.

„Každá ta inscenace je něčím originální, každá má jiný druh humoru. Viděli jsme tady frašku, viděli jsme tady černý humor, viděli jsme tady nejrůznější druhy humoru a vlastně srovnáváme nesrovnatelné,” všímá si člen poroty Jiří Janků.

Vedle tradičních festivalových cen byla už poosmé udělena také Cena Genia smíchu. Získala ji Hana Burešové za mnohaletou dramaturgickou a režijní péči o čistotu komediálního žánru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu