Reklama

Konec hazardu! Choceň zakázala výherní automaty

Choceň – Nové vedení Chocně přistoupilo na startu svého mandátu k prvnímu výraznému činu a s účinností od ledna příštího roku zakázalo na území města provozování výherních hracích automatů. Choceň se tak přidává po bok dalších měst v okolí jako Litomyšl nebo Ústí nad Orlicí, kde zákaz platí již delší dobu.

Reklama

Zákaz hazardu v Chocni byl jednou z priorit nově vládnoucí koalice. Se schválením souhlasilo 13 z celkového počtu 21 zastupitelů. „Je to první z našich programových bodů, který realizujeme. Choceň tak podniká první krok na cestě k civilizovanému, modernímu a sebevědomému městu,” píše se na facebookové stránce uskupení Živá Choceň, které volby jasně vyhrálo.

Vyhláška mimo jiné zakazuje „výherní“ hrací automaty na celém území města s účinností od 1. 1. 2019. Na Nový rok ale všechny „bedny” z města nezmizí, protože podle zákona mohou majitelé svá zařízení provozovat až do konce platnosti vydaného pololetí. V Chocni to znamená, že zcela bez hracích automatů bude město v květnu příštího roku.

I nadále mohou občané pořádat karetní hry jako poker či mariáš, na ty se vyhláška nevztahuje. Choceň regulací hazardu napodobila města v okolí. Podobný zákaz už delší dobu platí v Litomyšli, Ústí nad Orlicí nebo Žamberku, odkud hazardní hráči jezdili za svou zálibou právě do Chocně. Regulací hazardu přijde městský rozpočet přibližně o sedm milionů korun.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu