Reklama

Konec provizoria. Záchranka bude mít v Holicích novou stanici

Holice – Na jaře příštího roku by měla začít růst nová výjezdová stanice Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje v Holicích. Svému účelu by pak mohla začít sloužit v červnu roku 2020. Záměr výstavby schválila krajská rada.

Reklama

V současné chvíli sídlí záchranka v provizorních prostorách, které si pronajímá od města. „Jejich členění, velikost a celková dispozice nevyhovují současné legislativě a potřebám zdravotnické záchranné služby,“ vysvětlil hejtman Martin Netolický, proč se kraj přiklonil k výstavbě zbrusu nové základny.

Plánovaný objekt bude situovaný směrem k frekventované silnici I/36, která spojuje Holice se Sezemice, a je častým místem dopravních nehod. Základna pojme dvě záchranářská vozidla a poskytne zdravotnickému personálu dostatečné zázemí – denní místnost, šatny se sociálním zařízením, odpočinkovou místnost, prostory pro technologie či prádelnu.

Stavět by se podle plánu mělo začít na jaře příštího roku a záchranáři by se mohli do nového stěhovat v červnu roku 2020. „Předpokládané náklady na realizaci činí 16,5 milionu korun bez DPH. Výsledná částka bude známa po výběrovém řízení na dodavatele stavby,” podotkl náměstek hejtmana Roman Línek.

Foto: vizualizace/Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu