Reklama

Pardubický kraj plánuje rozpočet s přebytkem 181 milionů korun

  • 21. listopadu 2018,
  • 11:46,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubický kraj – Přebytek 181 milionů korun a významné investice do zdravotnictví a dopravy. To jsou základní parametry rozpočtu Pardubického kraje pro rok 2019, který schválili radní. Potvrdit ho ještě musí zastupitelstvo.

Reklama

„Stejně jako v předchozích letech se snažíme nastavit rozpočet konzervativním způsobem, proto je přebytkový, růstový a znovu zaměřený na investice. Celkově se dostáváme do přebytku 181 milionů korun,” říká hejtman Martin Netolický s tím, že rozpočet je radou schválen s příjmy v hodnotě 4,529 miliardy korun a výdaji 4,348 miliardy korun.

Pardubický kraj plánuje i v příštím roce postupně modernizovat silnice II. a III. třídy, a to jak ze svého vlastního rozpočtu, tak i s přispěním evropských fondů. Odstartuje také například stavba provozní budovy tvrze Bouda.

Peníze poputují i do pardubického letiště, kde přibudou nová parkovací místa, a dojde i na dostavbu tolik propíraného druhého patra v samotném terminálu. „Pro nás jako třetinového vlastníka společnosti EBA je limitní částka za všechny projekty 45 milionů korun bez DPH, což pro nás dle podílu činí 15,3 milionu korun,“ poznamenal hejtman.

V roce 2019 se rovněž rozjedou velké zdravotnické investice. Začne výstavba centrálního příjmu v Orlickoústecké nemocnici či nových budov Nemocnice následné péče Moravská Třebová. Pro předfinancování projektů z evropských fondů a investice spojené s vybudováním centrálního příjmu v Ústí nad Orlicí využil Pardubický kraj úvěr Evropské investiční banky v hodnotě 600 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu