Reklama

Vítězka Cyklopecek jezdila s dědou na výlety. Dostala nové kolo

  • 20. listopadu 2018,
  • 11:16,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Cestovatelskou soutěž Cyklopecky Pardubického kraje završilo slavnostní vyhlášení trojice vítězů. Horské kolo věnované společností Cyklo Point Pardubice získala desetiletá Anička Gerhartová z Pardubic. Další ocenění se mohou těšit na víkendový pobyt v hotelu Zlatá Hvězda v Litomyšli nebo příslušenství pro cyklisty.

Reklama

Co měli soutěžící za úkol? Pěšky, na kole či na bruslích alespoň částečně zdolat minimálně tři z jednatřiceti vybraných tras v Pardubickém kraji. Na každé si vyžádat razítko do Vandrovní knížky a tu pak zaslat ke slosování.

Vítězkou se stala Anička Gerhartová, která jezdila na výlety na kole s dědečkem a babičkou hlavně po Chrudimsku, kde mají chatu. Druhý vylosovaný, Josef Zábský, zase s partnerkou podnikal výlety z Pardubic nebo z míst na trase vlaku.

Třetí v pořadí Martin Kučera jezdil s rodinou z Vysokého Mýta a některé trasy si přiblížili autem s držákem na kola. „Takové výlety stmelují rodinu, máme z nich spoustu zážitků,“ řekl tatínek Martina. Pro rodiny s dětmi byly nejoblíbenější trasy v nížinách, mladí borci ale ocenili ty horské. Celkem se losovalo 20 výherců.

Příští rok i v Královéhradeckém kraji

Trasy vedly třeba kolem míst, kde bylo možné se během výletu příjemně osvěžit. Na Hlinecku se účastníci soutěže mohli projet krajinou tradic a krásná historická města zase poznali při toulkách na kole Českomoravským pomezím. Opravdovou cyklistickou dálnici vyzkoušeli, pokud se vydali Orlickým cyklo a in-line královstvím. Samotnou královskou etapou pak byla trasa s názvem Úbočím Králického Sněžníku, během které bylo třeba vystoupat více než 1100 výškových metrů.

Soutěž Cyklopecky Pardubického kraje představuje skvělý způsob jak poznávat krásná místa v regionu. Díky počtu došlých vandrovních knížek se navíc přesvědčujeme, že je stále velmi populární,” řekl krajský radní René Živný s tím, že příští rok se soutěž rozroste i do Královéhradeckého kraje. Organizátorem je Destinační společnost Východní Čechy.

Foto: Pardubický kraj 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu