Reklama

Modernizace gymplu ve Vysokém Mýtě: úspora peněz i nové vybavení

Vysoké Mýto – Historickou budovu vysokomýtského gymnázia čeká rekonstrukce za takřka 30 milionů korun. Objekt je chráněnou památkou, a proto není možné provést kompletní zateplení fasády, ale i tak povede revitalizace k úspoře energie a peněz.

Reklama

„Vzhledem k památkové ochraně dojde pouze k opravě všech dveří, oken, zateplení podlahy, stěn v půdním prostoru a stropu. Fasáda školy však i bez zateplení dostane nový nátěr, a proto jsem přesvědčený, že se stane chloubou celého města,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Po modernizaci škola ušetří na provozních prostředcích, což je podle hejtmana v rámci všech obdobných projektů tohoto typu hlavním cílem.

Nejen hejtmanství bojuje s faktem, že stavební firmy jsou velmi vytížené, a tak se do jednoduchých zakázek zrovna nehrnou. „V tomto případě jsme kromě uveřejnění výzvy na profilu zadavatele oslovili adresně osm dodavatelů. Do samotné soutěže se pak přihlásily tři společnosti,” konstatoval 1. náměstek hejtmana Roman Línek.

Pardubický kraj na vysokomýtském gymnáziu připravuje i další investice. Žáci se tak mohou těšit na opravené laboratoře, dílny a prezentační místnosti. „Pořídíme nový nábytek i pomůcky jako vrtačku, tavnou pistoli, svěrák či siloměr,” dodal radní Bohumil Bernášek. Celý projekt, který je spolufinancovaný z Integrovaného regionálního operačního programu, vyjde na 6,7 milionu korun.

Foto: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu