Reklama

Muž chytil u svého domu zloděje. Takovou výmluvu ale nečekal

Zaječice – Velmi originální výmluvu si vymyslel 34letý muž, kterého majitel domu přistihl ve svém autě u rodinného domu v Zaječicích. Odhalený pachatel se odvolával na to, že je anděl, který hlídá dům před zloději, jimž vloupání rozmluvil.

Reklama

Rodina zažila nepříjemný šok, když se v neděli vrátila domů. „Všimli si pootevíraných skříněk a věcí v garáži. Muž se šel poohlédnout po zahradě, kde si všiml zamlžených skel osobního automobilu zaparkovaného na dvoře. Nakoukl dovnitř a spatřil cizího muže,” popsala tisková mluvčí policie Eva Maturová.

Majitel domu ihned požádal o pomoc souseda, dveře otevřeli, zavolali policisty a do příjezdu hlídky se snažili nevítaného hosta zadržet. Jeho originální výmluvu mu neuvěřili. Terčem zlodějova zájmu byly sluneční brýle, gumové pantofle, pracovní boty, zapalovač a jiné věci v hodnotě od 10 do 600 korun.

„V podezřelém byl ztotožněn muž s trestní minulostí, který byl pro obdobné jednání odsouzen k dvouletému vězení. Trest si odpykal a byl propuštěn na svobodu,” dodala Maturová. Soud nyní rozhodne o tom, zda bude stíhán vazebně, nebo na svobodě, za trestný čin krádeže mu hrozí až tříleté vězení.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu