Reklama

Ve Vysokém Mýtě otevřeli nový byt pro znevýhodněné děti

Vysoké Mýto – Dětské centrum Veská otevřelo ve Vysokém Mýtě nový byt 3+1 pro děti, které z různých důvodů nemohou žít ve své vlastní rodině. Možnost dočasného pobytu v samostatné domácnosti mimo centrum ve Veské a Holicích měly donedávna pouze v Pardubicích.

Reklama

V bytě ve Vysokém Mýtě mohou bydlet až čtyři děti, o které bude postaráno 24 hodin denně. Pobyt je velmi podobný chodu běžné domácnosti. Děti samozřejmě chodí do školy nebo pomáhají s péčí o byt. Nový byt 3+1 je plně vybaven a připraven na malé obyvatele.

„Bydlení rodinného typu je pro děti jednoznačně pozitivní záležitostí. Pokračujeme v trendu, který jsme v minulosti nastolili. Snažíme se tedy dětem, které nemají to štěstí žít v běžné rodině, normální prostředí co nejvíce přiblížit,“ řekl Ladislav Valtr, radní Pardubického kraje pro zdravotnictví.

Dětské centrum Veská slouží dětem, o které se rodina nemůže z různých důvodů postarat. „Pobytové služby nabízejí okamžitou pomoc. Jedná se o dočasný pobyt v délce maximálně jednoho roku. Většinou však poskytujeme zázemí a pomoc dětem po dobu několika týdnů či měsíců,“ řekla ředitelka zařízení Markéta Tauberová.

Centrum už přibližně rok provozuje obdobný byt v Pardubicích a má s ním jen pozitivní zkušenosti. „Volno jsme v bytě měli pouze několik dní v roce,“ poznamenala Tauberová.

Spokojený s novou službou je i starosta Vysokého Mýta František Jiráský. „Jedná se o součást systému služeb pro ohrožené rodiny a děti v Pardubickém kraji. Je to další druh služby v našem městě, už tady funguje například azylový dům,“ řekl starosta.

Foto: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu