Reklama

Požár na rybí farmě způsobil škodu 12 milionů korun

Rokytno – V Rokytně na Pardubicku hasiči ve středu a ve čtvrtek bojovali s požárem usedlosti, kde dříve sídlilo zemědělské družstvo a dnes je zde rybí farma. Požár zcela zničil střechu, u které stále hrozí zřícení, proto ji musí bagr strhnout. Škoda byla předběžně vyčíslena na 12 milionů korun.

Reklama

Vinou požáru totiž kvůli nedostatku kyslíku a padajícímu popelu zahynuly ryby v kádích. Majitel jejich ztrátu vyčíslil na deset milionů korun. Zatím není jisté, jak požár vznikl, vyšetřovatel v tuto chvíli pracuje s více variantami. „Stanoveny jsou tři verze vzniku požáru – technická závada, úmysl nebo nedbalost,” uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková.

K požáru hasiči vyjížděli ve středu ve 22:41. Při příjezdu hasičů byla požárem zasažena střecha s plechovou krytinou. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovaly profesionální a dobrovolné jednotky z Pardubického i Královéhradeckého kraje. Kromě hašení požáru museli hasiči také ochlazovat i vedlejší objekty, aby je požár nezasáhl.

Požár byl zcela zlikvidován ve čtvrtek v 17.59 hodin. „Dnes v dopoledních hodinách pokračuje na místě události vyšetřování. Aby mohlo pokračovat, musí být bagrem stržena střecha, protože stále hrozí její pád,” dodala Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu