Reklama

Festival smíchu zahájila komedie Po čem muži touží

Nové Město nad Metují – Týden plný smíchu v Novém Městě nad Metují v neděli zahájila komedie Po čem muži touží režiséra Rudolfa Havlíka. Ještě předtím ale novoměstské náměstí rozproudil Adam Mišík s kapelou.

Reklama

40. festival české filmové komedie zahájili hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, starosta Nového Města nad Metují Petr Hable a ředitel Městského klubu Zdeněk Krákora. „První krůčky dělal náš festival v roce 1978, v tu dobu jsem první krůčky dělal i já, oba jsme nyní v těch nejlepších letech,” glosoval Zdeněk Krákora. Ke čtyřicítce pak festivalu popřál i hejtman: „Čtyřicátiny, to je vlastně taková puberta. Jsem rád, že je festival fresh a cool a že to je jedno z míst, kam lidé rádi jezdí,” podotkl Jiří Štěpán.

Komedii Po čem muži touží, která pak odstartovala soutěžní týden, diváci doslova prosmáli – smíchoměřiči naměřili 33 % prosmátého času. Film přijeli podpořit také jeho tvůrci - režisér Rudolf Havlík, autorka scénáře Radka Třeštíková, herci Sára Sandeva, Lucie Šteflová, Richard Jaroslav Müller a autor průvodní písně Julián Záhorovský.

Alternativní scéna BIOPLANETA se rozjela už o den dříve. V sobotu 22. září prostor bývalých kasáren ožil čilým ruchem – uvnitř skate závody a venku airsoftová bitka. „Myslím si, že je velice dobře, že je program i pro mladé. Pevně věřím, že týden prožijete se smíchem, dobrou náladou a rádi navštívíte i doprovodný program,” nechal se slyšet starosta Petr Hable.

Program festivalu a aktuální informace najdete na webu www.festivalkomedie.cz, na facebookové stránce (40.festival české filmové komedie) a na Instagramu (festival_filmove_komedie).

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu