Reklama

Stavba Svinarského mostu jede podle plánu, pracuje se i o víkendu

Svinary – Starý most plukovníka Šrámka ve Svinarech z roku 1907 je už přes měsíc pryč a práce na tom novém jsou v plném proudu. Na mostě se pracuje intenzivně každý den, a to včetně sobot i nedělí bez ohledu na počasí. Hotovo má být do konce roku.


Reklama

„Počet dělníků se pohybuje mezi 15 až 20 každý den, takže pracovní nasazení je opravdu velké. Snažíme se dodržovat termín,” konstatuje vedoucí stavby Petr Volejník.

Stavbaři mají dokonce mírný náskok. Vypadá to, že se nového mostu skutečně dočkáme ještě v tomto roce. „Jsme všichni takoví mírně optimističtí, takže já chci věřit, že letos se občané Hradecka po tom mostu projdou a projedou,” řekl Martin Červíček, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje.

Na svém místě už stojí nová opěra, na které bude most sedět. Příští týden se už dělníci vrhnou na osazení zárodku ocelového oblouku. „Mě překvapuje, že tady mají 97 tun těch různých podpůrných drátů, který museli smontovat,” všiml si Červíček.

Nový most bude dlouhý 75 metrů. Počítá se dvěma jízdními pruhy pro automobily a chybět nebude ani pruh pro cyklisty a chodce. Životnost by měl mít zhruba dalších 100 let a jeho výstavba přijde na 78 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu