Reklama

Uprchlé šelmy v Bioparku Štít nakonec uspali veterináři

Klamoš-Štít – Dva dospělí tygři a lev dnes před 10. hodinou dopoledne utekli ze své klece v Bioparku Štít, který se nachází poblíž Chlumce nad Cidlinou. Ven z areálu se naštěstí nedostali. Jejich dobrodružství po dvou a půl hodinách ukončili veterináři, kteří je uspali. Na místě operovalo osm policejních hlídek, zásahová jednotka a dokonce i vrtulník.

Reklama

Policie ČR o celé události informovala na Twitteru 


Zvířata byla na svobodě přibližně dvě a půl hodiny. „Čekalo se na příjezd třetího veterináře, po půl jedné se podařilo uspat všechna tři zvířata najednou,“ oznámila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Způsob, jakým se šelmy ze svých klecí dostaly, se nyní zjišťuje. Mříže byly vylomené, takže je pravděpodobné, že se zvířata dostala na svobodu sama, mohla jim pomoci i technická závada. Za celou dobu, co byly šelmy „na útěku”, nezpůsobily žádné vážnější škody.

„Zatím zvířata v klidu leží na jednom místě pod borovicí v oploceném areálu bioparku. Čeká se na třetího veterináře, budou se uspávat všechna tři najednou, aby nedošlo k nějakému problému," řekla pro ČTK kolem 12. hodiny spolumajitelka areálu Jitka Brusová s tím, že zaměstnanci setrvávali v bezpečí budovy. 

Přibližně před rokem policie v areálu vyšetřovala incident, při kterém návštěvníka pokousal lev. Muž si chtěl šelmu vyfotografovat, a tak prostrčil ruku s fotoaparátem skrz mříže. Tříletý samec na muže zaútočil a způsobil mu vážnější zranění na obou rukách.


Událost vyvolala velký ohlas také na facebooku Východočeské televize


Biopark Štít

Biopark Štít je soukromé chovné zařízení pro chov exotických i domácích zvířat ohrožených vyhynutím, uvádí organizace na svých webových stránkách. V parku návštěvníci najdou šelmy (lvy, tygry, levharty, pumu), primáty (kočkodany, lemury, makaky), ptáky (různé druhy papoušků, zoborožce, ledňáky, holuby) a ostatní zvířata (želvy, koně, drůbež, kozy, kozly atd.) 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu