Reklama

Tip na výlet! Nádherný Hrádek u Nechanic plný tajemství

Nechanice – Romantický zámek Hrádek u Nechanic je bývalé letní sídlo rodu Harrachů, pyšní se původními starožitnostmi a do detailu propracovaným interiérem. V roce 2001 byl navíc prohlášen za Národní kulturní památku. Na své si v Nechanicích přijdou milovníci tajuplných příběhů.


Reklama

Přes prázdniny je zámek otevřen každý den, kromě pondělí, od 9 do 17 hodin. Na výběr je hned několik prohlídkových okruhů. V přízemí se návštěvníci seznámí s rodem Harrachů, první patro je pak věnováno ukázce života šlechty.

Mimořádné okruhy nabízí prohlídku sklepení nebo zámecké věže. „Z věže je krásný výhled do okolí, a když je dobrá viditelnost, tak jsou vidět například i Trosky nebo Ještěd,” říká kastelán Martin Rejman.

Na zámku se mimo jiné nachází také 25 tajných dveří. „Zámek byl koncipován jako takové tajuplné anglické středověké sídlo, takže těchto zajímavostí je tady velké množství,“ dodal Rejman. Zámek je vybavený nejrůznějšími technologickými vymoženostmi, třeba stahovací lampou.

Pro děti je na zámku připravena prohlídka přímo s hraběnkou, která jim zábavnou formou vypráví o historii zámku. Léto je také protkané kulturními akcemi, mezi nimiž nechybí jarmark nebo kostýmované prohlídky.

Zkrácenou exkurzi po zámku si můžete užít v reportáži Východočeské televize V1. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu