Reklama

Provoz zubních pohotovostí v Královéhradeckém kraji zůstává zachován

Královéhradecký kraj – Lidé v Královéhradeckém kraji budou moci i nadále využívat pohotovostní služby v oboru zubního lékařství ve všech stávajících oblastech. Rada kraje schválila nové smlouvy na zajištění zubních pohotovostí v regionu. Královéhradecký kraj za to ročně zaplatí téměř tři miliony korun.

Reklama

V celé republice je velký problém s udržitelností systému pohotovostních služeb. Děje se tak zejména z důvodu neochoty lékařů podílet se na zajištění lékařské pohotovostní služby, a to i přesto, že se jedná o povinnost danou zákonem. Jsem proto rád, že v Královéhradeckém kraji se nám tyto služby daří zajišťovat na adekvátní úrovni ve všech částech regionu,“ sdělil Aleš Cabicar, náměstek hejtmana pro zdravotnictví.

Královéhradecký kraj uzavře s poskytovateli zdravotních služeb v oboru zubního lékařství nové smlouvy, které schválila rada kraje. V roce 2020 za to zaplatí 2,9 milionu korun.

V loňském roce zubaři v Královéhradeckém kraji odsloužili přes 3,5 tisíce hodin v rámci zubní lékařské pohotovostní služby v celkem devíti městech. Zubní pohotovost má Rychnov nad Kněžnou, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Trutnov, Jaroměř, Vrchlabí, Náchod, Broumov a Nový Bydžov. V Hradci Králové zubní pohotovost zajišťuje Fakultní nemocnice Hradec Králové v rámci závazku veřejné služby, kterou financuje Královéhradecký kraj.

Zubní pohotovost většina nasmlouvaných poskytovatelů provozuje ve dnech pracovního klidu – tedy o víkendu a svátcích – v rozsahu čtyř hodin denně. Fakultní nemocnice v Hradci Králové poskytuje služby zubní pohotovosti ve všední dny od 16 do 22 hodin, o víkendech a svátcích od 8 do 22 hodin.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu