Reklama

Stavbou roku v Královéhradeckém kraji je smuteční síň v Broumově

Královéhradecký kraj – Smuteční síň v Broumově se nově pyšní titulem Stavba roku 2019 Královéhradeckého kraje. Čestné uznání získala energeticky aktivní administrativní budova v Novém Městě nad Metují a zvláštní cenu poroty si vysloužila rekonstrukce památkově chráněné roubenky v Úpici. O titul se v letošním ročníku ucházelo sedm staveb.

Reklama

Slavnostní vyhlášení výsledků již 16. ročníku krajské Stavby roku se konalo dnes dopoledne v sídle krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

„Tato soutěž upozorňuje odbornou i laickou veřejnost, že i v současnosti kolem nás vzniká množství staveb, které se svým architektonickým řešením i technickým provedením vymykají běžnému standardu a některé z nich se tak třeba za mnoho let stanou vizitku doby, ve které žijeme,“ řekl hejtman Jiří Štěpán, který ocenění předával.

Do soutěže bylo letos přihlášeno 7 staveb. Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů. Soutěž se poprvé konala v roce 2004.

Foto: Královéhradecký kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu