Reklama

Kvůli peněžence usmrtil stařenku. Vraha dopadli za tři dny!

Královéhradecko – Policisté během tří dnů objasnili vraždu 76leté ženy. Usmrtil ji muž, který se k ní domů vloudil s úmyslem ji okrást. Pachatel se přiznal a je ve vazbě.

Reklama

Případ se stal v pátek 29. listopadu na Královéhradecku. Jednačtyřicetiletý muž se za pomoci lsti vnutil do bytu k 76leté ženě. Věděl, že bydlí sama, a chtěl ji okrást. Když se ale pokusil odcizit peněženku, tak ho stařenka odhalila.

„Po následné rozepři ji fyzicky napadl a z bytu odešel. V důsledku tohoto napadení vznikla ženě poranění neslučitelná se životem,” uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Násilnou smrt potvrdila pitva a policistům nastala těžká šichta. Pachatele museli najít s minimem stop. Podařilo se jim však vytipovat muže, který bydlel ve stejném domě a mohl mít na celé akci podíl.

„Kriminalisté zjistili, že muž byl v nedávné době v kontaktu s obětí, s níž domlouval záležitosti týkající se oprav jejího bytu,” sdělila mluvčí.

Tím se policisté dostali na stopu 41letého pachatele, kterého vypátrali a zadrželi v pondělí 2. prosince na Hořicku. „Zadržený muž se v průběhu výslechu k činu doznal,” podotkla Vlčková.

Muž je stíhán vazebně a v případě prokázání vinu mu hrozí trest odnětí svobody až na 20 let nebo trest výjimečný. V letošním roce jde o osmou objasněnou vraždu na Královéhradecku.

Foto: ilustrační 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu