Reklama

Fantom sklepů a koláren dopaden. Nakradl si za čtvrt milionu

východní Čechy – Policie dopadla 24letého muže z Hradce Králové, který od července do listopadu tohoto roku vykrádal sklepy a kolárny převážně na Hradecku, ale i na Trutnovsku, Pardubicku a Náchodsku. Celkem nelegálně nashromáždil majetek za takřka čtvrt milionu korun.

Reklama

Za necelé čtyři měsíce stihl mladík vykrást 14 sklepů nebo koláren. „Odtud si odnášel jízdní kola, přičemž si vybíral ta kvalitnější, doplňky na kola, elektrické i jiné nářadí, cestovní kufry a další zpeněžitelné předměty,” uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová. 

Kromě nakradených věcí, jejichž hodnota sahá k 240 tisícům korun, mu policisté přičetli dalších 12 tisíc za poškozené zámky a interiéry domu. Dovnitř se dostával za pomoci nářadí, kradl ve dne i v noci. Měl však smůlu, že ho při několika akcích zachytily kamery. 

Není překvapením, že se nejedná o začátečníka v oboru. Ve 24 letech má muž v trestním rejstříku několik záznamů za majetkovou, ale i násilnou trestnou činnost. V době krádeží byl navíc v podmínce. 

Vyšetřovatel s ním zahájil trestní stíhání pro přečiny krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Na verdikt soudu čeká ve vazbě. Dá se očekávat, že počet krádeží a stejně tak způsobená škoda ještě vzroste. Do vězení může jít až na pět let. 

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu