Reklama

Černý pátek na silnicích. Mrtvola mladíka ležela v autě hodiny

Královéhradecký kraj – Dvě tragické nehody vyšetřují od pátku policisté v Královéhradeckém kraji. Jedna z nich, při které v Černilově zemřel teprve 19letý mladík, je obestřená záhadami. Odpoledne pak při srážce dvou osobních vozidel ve Lhotě pod Libčany zahynul řidič.

Reklama

Řadu otázek vyvolává nehoda, která se stala v Černilově na Královéhradecku. Jisté je, že byl při ní zbytečně zmařen mladý život. 

Řidič na přehledném úseku silnice z dosud nezjištěných příčin vyjel vlevo mimo silnici do příkopu a s autem narazil do mostku. „Devatenáctiletému řidiči zaklíněnému v osobním autě značky Škoda Fabia již bohužel nebylo pomoci,” uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková. 

Jelikož šlo o málo frekventovanou komunikaci, kde navíc platí zákaz vjezdu, objevili svědci havarované auto až v pátek kolem desáté hodiny. Policisté podle různých indícií odhadují, že to mohlo být až 15 hodin po samotné nehodě, ke které tedy pravděpodobně došlo už ve čtvrtek navečer. 

Není také jasné, zda by případný okamžitý zásah lékařů zachránil mladíkovi život. Sám ale na bezpečnost moc nedbal. Po úzké silnici se ve fabii musel řítit vysokou rychlostí, protože před osudným střetem jel několik desítek metrů v příkopu vysokou trávou, která ho zbrzdila, přesto bylo auto po nárazu do mostku zcela zdemolované. Navíc zřejmě neměl zapnutý bezpečností pás. 

Nařízená soudní pitva bude zjišťovat, zda mladík měl před nehodou nějaké zdravotní potíže nebo jestli byl pod vlivem alkoholu či drog.

Další tragická nehoda se stala v pátek odpoledne ve Lhotě pod Libčany. Srazila se zde dvě osobní vozidla, ale ani okamžitý zásah všech složek Integrovaného záchranného systému nedokázal odvrátit fatální následky. Jeden z řidičů na místě zemřel, druhý skončil v péči lékařů.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu