Reklama

Po srážce tří vozidel je řidič těžce zraněný. Škoda přesahuje 2 miliony

Dolní Lochov – Čtyři zranění, z toho jedno vážné, si vyžádala dopravní nehoda tří vozidel, která se stala v sobotu po poledni na silnici I/16 v Dolním Lochově na Jičínsku. Těžce zraněného řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. Vysoká je i materiální škoda.

Reklama

K nehodě došlo za dobré viditelnosti na přehledném úseku. Řidič audi přejel do protisměru, kde se střetl s mercedesem. Druhé vozidlo skončilo ve křoví a audi ještě na silnici narazilo do přijíždějící škodovky.

Při nehodě byly zraněny celkem čtyři osoby, z toho jedna byla transportována do nemocnice vrtulníkem LZS,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Nejvážnější újmu na zdraví utrpěl 39letý řidič audi, se kterým ve vozidle cestovala nezletilá dívka. Její zranění jsou stejně jako u posádky mercedesu, 58letého muže a 52leté ženy, méně závažná. Řidička škody vyvázla bez zranění. 

Příčinu a okolnosti nehody nyní vyšetřují policisté. „Požití alkoholu u všech zúčastněných řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami,” uvedl mluvčí Aleš Brendl. 

Zatím to vypadá, že řidič audi přejel náhle do protisměru, a ačkoliv šofér v mercedesu prudce brzdil a strhl řízení vpravo, kolizi zabránit nedokázal. Audi pak setrvačností poškodilo i zadní část superbu. „Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku přesahující dva miliony korun,” dodal Brendl.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu