Reklama

Festival české komedie začíná. Zahájil jej film Přes prsty

Nové Město nad Metují – Podvečerní projekcí filmu Přes prsty začal v Novém Městě nad Metují 41. ročník festivalu české filmové komedie. Letos má na programu 9 soutěžních a 19 nesoutěžních projekcí, doprovodný program i znovuobnovení kinokavárny.

Reklama

Slavnostní zahájení sledovalo plné kino. Odstartovat festival přijel nejen jeho patron Jan Hrušínský, ale jako vždy též hejtman královéhradeckého kraje Jiří Štěpán a starosta města Nové Město nad Metují Petr Hable. 

Chtěl bych nám všem popřát, abychom tento týden měli mnoho dobrých důvodů se opravdu zasmát. V ideálním případě kdyby nám ten smích mohl vydržet i po skončení festivalu,“ popřál patron festivalu Jan Hrušínský. 

První soutěžní komedii Přes prsty pak přijely podpořit dvě hlavní postavy Petra Hřebíčková a Denisa Nesvačilová a režisér snímku Petr Kolečko. Diváci v pondělí prosmáli 22,1 % času. Zábavná byla i následná debata.

Oficiálnímu zahájení předcházelo tradičně neoficiální – hudební. V sobotu tak moderátor festivalu Michal Jančařík a ředitel festivalu Zdeněk Krákora na Husově náměstí odstartovali festivalový týden. Jednačtyřicátý ročník pak svým koncertem „pokřtila" Bára Basiková s kapelou. 

„Myslím si, že smích v kině je rozhodující, a právě proto je dobré vzdávat hold filmové komedii takovým festivalem. Film Petra Přes prsty jsem viděla. Je to humor, který mi nesmírně vyhovuje, skvěle jsem se bavila. Je vidět, že i dneska se točí dobré komedie,“ uvedla zpěvačka.

Foto: Festival české komedie

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu