Reklama

Zavaleného dělníka vyprostili po 12 hodinách. Koroner potvrdil úmrtí

Třebechovice pod Orebem – Až kolem úterní 22. hodiny se podařilo hasičům konečně vyprostit tělo 18letého dělníka, kterého v Třebechovicích pod Orebem zasypaly trosky zřícené nosné zdi. Náročný zásah trval 12 hodin. Mladík těžkým zraněním na místě podlehl.

Reklama

Nosná zeď sklepení bytového domu v Hradecké ulici se zřítila při opravách kanalizace. Suť neodvratitelně zasypala 18letého mladíka. Ostatní dělníci stihli utéct.  

Hasiči se k zasypanému mladíkovi nemohli dostat, zřícením hrozily i další zdi, prostor byl nestabilní. Na místo tak vyrazil speciální sací bagr a univerzální dokončovací stroj UDS. Pomocí něj hasiči rozebrali a odstranili strop části sklepnení.

„Při odstraňování stropů musel být narušen povrch v místě, kudy procházel chodník. Následně byly pomocí sacího bagru odsány z prostor závalu asi čtyři kubíky suti a zeminy,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Až poté, po více než 12 hodinách, mohli hasiči vytáhnout tělo zavaleného dělníka. „Po vyproštění muže byla ověřena jeho totožnost a na místo přivolaný koroner potvrdil jeho úmrtí,” doplnila policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Ve sklepení jsou provizorní výztuhy a místo i nadále střeží policejní hlídka. Podle statika zbytek bytového domu újmu neutrpěl a evakuace není nutná.

O tragické nehodě jsme informovali v tomto článku.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu