Reklama

Mladého dělníka zavalila zhroucená zeď, těžkým zraněním podlehl

Třebechovice pod Orebem – Smrtelné následky má nehoda, která se stala dnes dopoledne v Třebechovicích pod Orebem ve sklepě obytného domu. Mladý dělník zemřel poté, co ho zavalila zhroucená zeď. Vyprošťovací práce stále pokračují.

Reklama

Osmnáctiletý dělník spolu s kolegy kopal ve sklepení bytového domu v Hradecké ulici kanalizaci. Nečekaně se ale začala hroutit cihlová zeď a muže zasypala. Následky jsou tragické.

„Muž bohužel zával nepřežil, tělo je stále na místě,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Místo nehody zatím není ani po desítkách minut vyprošťovacích prací stabilní a bezpečné. „Když jsme se dostali k místu závalu, tak jsme zjistili, že je stále velice nestabilní. Pádem hrozila další zeď, prostor je nebezpečný i pro hasiče,” dodala mluvčí.

Velitel zásahu proto povolal těžkou techniku. Pravděpodobně bude nutné sutiny odsát podobně jako o víkendu na Břeclavsku, kde hasiči vyprošťovali muže ze studny.

„Jedná se o sací bagr a univerzální dokončovací stroj, takzvaný UDS s příslušenstvím. Technika pomůže hasičům s rozebráním nestabilního stropu v místě závalu," řekla Götzová. Technika má dorazit kolem 16. hodiny. 

Následky zatím odstraňuje zhruba dvacet hasičů, kteří stabilizují ostatní zdi a odnášejí cihly. 

Na místě nehody je také statik, který zjišťuje, jestli pád zdi nenarušil stabilitu bytového domu. Evakuace zatím nebyla nutná, sklep se nachází až na kraji budovy.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje, ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu