Reklama

Tříleté dítě se topilo v písáku. Museli ho oživovat, je ve vážném stavu

Královéhradecko – Boj o život tříletého dítěte se odehrál ve středu po 19. hodině na břehu jedné z pískoven na Královéhradecku. Z vody dítě vytáhli bez známek života, ale díky okamžitému zásahu svědků a poté i profesionálů se ho podařilo oživit.

Reklama

Svědci události vytáhli dítě z vody chvíli poté, co zmizelo pod hladinou, ale přesto nejevilo známky života. Ihned proto zahájili resuscitaci, po telefonu jim radil operátor. 

Mezitím na místo vyrazila sanitka z Nového Bydžova a odstartoval vrtulník Letecké záchranné služby. Operátor také pomocí mobilní aplikace kontaktoval nejbližšího first respondera, tedy vyškoleného člověka, který spolu se svědky prováděl resuscitaci do příjezdu záchranářů.

„Zdravotníci okamžitě převzali malého pacienta do své péče a po několika minutách rozšířené resuscitace se jim povedlo obnovit jeho spontánní srdeční aktivitu,” uvedl mluvčí záchranky Ivo Novák.

Po stabilizaci základních životních funkcí bylo dítě ve vážném stavu letecky transportováno do Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Po poskytnutí veškeré potřebné poresuscitační péče, během které záchranáři stabilizovali základní životní funkce, mohlo být dítě ve vážném stavu letecky transportováno do královéhradecké nemocnice.

Foto: ilustrační/ZZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu